Sufinanciranje odlazaka na međunarodne sajmove prevoditeljske agencije

Home \ Uspješne priče \ Sufinanciranje odlazaka na međunarodne sajmove prevoditeljske agencije

A) Izazov

Poduzeće koje se bavi prevoditeljskim djelatnostima imalo je problem skalabilnosti poslovnog modela, odnosno isti je bio tržišno ograničen te je sama usluga većinski bila ograničena na tržište Republike Hrvatske. Kako bi utjecalo na navedeni problem, poduzeće je htjelo osnažiti svoje međunarodne poslovne veze te iskoristiti mogućnosti koje digitalizacija nudi za angažiranjem na stranim tržištima po pitanju usluga koje poduzeće nudi.

B) Rješenje

S obzirom na to da je poduzeće svakako imalo u planu sudjelovati na međunarodnim sajmovima koji su specijalizirani za poslovne subjekte koji sudjeluju u prevoditeljskoj industriji, 4 Consulting tim predložio im je prijavu na EU natječaj „Internacionalizacija poslovanja“.

Zbog intenziteta sufinanciranja od čak 85 posto, poduzeće je odlučilo proširiti broj sajmova na kojima će sudjelovati, pa su definirane lokacije i iznosi prihvatljivih troškova na istima. Ujedno je definiran i vremenski tijek aktivnosti kada će se pojedini odlasci na sajmove realizirati, kako bi provedba projekta tekla bez problema.

C) Rezultat Poduzeće je uspješnim apliciranjem na EU natječaj dobilo 530 tisuća kuna, te je tako u budućem periodu poslovanja osiguralo inozemne angažmane za poslove prevođenja. Time je pozitivno utjecalo na širenje svojih usluga i na inozemna tržišta te je diverzificiralo rizik od izloženosti poslovnih prihoda na samo jednom tržištu.

ABOUT THE AUTHOR: Bojan Vrančić Bojan je L2 CFA kandidat i posjeduje položen brokerski ispit. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, smjer Financije. Bojan posjeduje više od pet godina iskustva na području revizije i savjetovanja iz različitih djelatnosti. Ujedno je imao prilike raditi na različitim transakcijama od kojih neke uključuju restrukturiranje trgovačkih društava, dubinska snimanja i procjene vrijednosti društva. Tijekom rada u međunarodnim organizacijama (Deloitte i Ernst & Young TAS) sudjelovao je na raznim projektima u regiji.

RELATED POSTS

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *